Ruzie tussen volwassen broers en zussen


05.03.2019 Auteur: Wiggert

Individual and social perspectives. Het gesprek dat leidde tot dé breuk heeft drie kwartier geduurd.

Ik heb nog steeds moeite met het verwerken ook al is het bijna twee jaar geleden. Dus stopte ik ermee. De oudste zus kan nog steeds irritaties hebben over het brutale en onverantwoordelijke gedrag van de jongste broer en ziet zichzelf terugvallen in het oude patroon en hem raad geven. Sommige zo futiel dat de lading ervan voor een buitenstaander niet te begrijpen is.

De trein reed binnen en ik omhelsde haar. Ik ben het er ook niet mee eens dat ze mijn moeder alles uit handen nemen, haar vermoeien met veel te langdurige bezoeken.

Ik wilde de boosheid uit mijn leven bannen. Ik heb geen contact meer met mijn ouders, mijn broer en mijn zus. Wat moet ik dan zeggen tegen mensen.

Ze wist het zeker. Dan verwijt je niemand iets!

De sociaal-economische context van het gezin wordt vaak bepaald door de echtgenoot. Mijn broer organiseert nu etentjes in restaurants op verjaardagen van mijn ouders of op moeder- vaderdagen ed. Een verkapte ik-boodschap lijkt het mij als je zou zeggen dat je je in de steek gelaten voelt want dat veronderstelt impliciet dat de anderen je broer, ouders iets fout doen.
  • Hoe beter de relaties zijn hoe minder een trauma in de familie leidt tot verwijdering.
  • Die reageerde ik af op mijn omgeving en dat wilde ik niet meer.

Als tiener en op mijn veertigste. Mijn moeder reageert verbaasd als ik zeg dat ik het toch allemaal wat apart vind. De competitie kan dan erg sterk zijn: En dat zal het altijd zijn. Mijn moeder spoorde hem aan. En die belt ook elke dag. Onderzoekers van de Universiteit van Missouri hebben aangetoond dat vooral ruzies tussen broers en zussen die gaan over de persoonlijke ruimte, de kwaliteit van hun relatie aantast.

  • Bijna dertig jaar lang. Ik laat dat laatste nu na een jaar maar een beetje en heb af en toe contact met mijn ouders.
  • Maar ouders moeten een stapje terug doen op het moment dat broers en zussen conflicten hebben omdat het ook nodig is dat zij leren onderhandelen.

Ruzie tussen volwassen broers en zussen site maakt gebruik van cookies. In het midden van het leven komen broers en zussen vaak bij elkaar.

Waar gaat kerst nou eigenlijk over combinatie van deze twee ouders leverde een kind op waarmee ze maar moeizaam overweg konden. Vooral voor zussen is dit belangrijk omdat ze veel waarde hechten aan de emotionele kwaliteit van menselijke verhoudingen. De gedeelde unieke geschiedenis die broers en zussen hebben en de herinneringen daaraan kunnen op allerlei momenten opgeroepen worden.

Mijn ouders probeerden me destijds te dwingen met meer straf en steeds bozere woorden.

Ook interessant

Zodat jullie niet hoefden te schrikken. In een huwelijk met twee jongsten is er geen strijd om de macht maar strijd om de aandacht. This site uses Akismet to reduce spam.

Met bonkend hart kwam ik thuis? Twitter Facebook Meer LinkedIn! Wat moet ik dan zeggen tegen mensen. Er zal ongetwijfeld weer een manier worden gevonden om mij als zeurpiet neer te kunnen zetten. Ik zit in een zware situatie qua werk werkeloosheidik heb daar inderdaad weinig over te zeggen. Tja, wonen in en zeer gehorig ruzie tussen volwassen broers en zussen en een vorig jaar opnieuw opgelaaid jeugdtrauma waar mijn ouders niet goed op kunnen reageren.

Famme Navigation

Moet je zien hoe snel zij je ook zat zijn", was het antwoord. Geen enkele relatie is perfect. Misschien wil je er eens met iemand over van gedachten wisselen en er wat dieper op in gaan… Als je denkt dat dit jou met het verwerken en rouwen helpen kan, dan zou je het kunnen overwegen.

Je hebt de hele middag alles voor haar betaald, zoals altijd. Huwelijken tussen twee ruud maas de limburger jinek kinderen zou ook moeilijk kunnen zijn. Van wie werd het meest gehouden. Hierna heb ik ze niet meer gezien, ruzie tussen volwassen broers en zussen.

Mijn ouders zijn geen sorry-zeggers. Mijn vader heeft mijn omhelzing beantwoord. Mijn broer organiseert nu etentjes in restaurants op verjaardagen van mijn ouders of op moeder- vaderdagen ed. Sinds het autoritje met mijn moeder waren er wat maanden verstreken, oude gevoelens van jaloezie en verwijten naar boven brengen.

Kijk eens naar hoe je broer of zus nú is, wie weet word je verrast. Soms was het ook een schok, zoals toen hij kalmpjes zei: Dit is de tijd waarin de vervreemding van elkaar volledig kan worden, zeker wanneer oude rivaliteiten doorzetten.

Dat zou als een verwijt kunnen aanvoelen. Mijn zus en broer hebben me in de steek gelaten en hoe ik zeg dat ik hier onder lijd, het maakt niets uit. Ook heb ik een lastig dieet waardoor uit eten gaan in de praktijk niet altijd zo makkelijk is.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@tocadosfeathers.com
Adverteren op de portal tocadosfeathers.com